Elder

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Kıvanç ZAİMLER

AYEDAŞ & Başkent EDAŞ & Toroslar EDAŞ

İstanbul Erkek Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde öğrenim gören Kıvanç Zaimler kariyerine 1992 yılında başladı. Ticaret Direktörü olarak 2008 yılında Enerjisa’ya katılan Zaimler, 2013 yılına kadar Enerjisa’nın doğal gaz iş kolunun koordinasyonunu üstlendi. 2013-2015 yılları arasında Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü olarak görev aldı. Bu görevinde 14 ili kapsayan 3 dağıtım bölgesinde, 9 milyon müşteri ve 20 milyon nüfusa elektrik dağıtımını üstlenen bir organizasyonun yeniden yapılanma ve entegrasyon sürecini yönetti. Ağustos 2015 – Mart 2016 tarihlerinde Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevinde Enerjisa’nın serbest piyasaya hazırlık sürecinde tüketici odaklı yeni marka konumlandırma çalışmalarını yürüttü. Ardından Türkiye’nin özel sektör tarafından yapılan en büyük halka arz süreci olan Enerjisa Enerji’nin halka arzını başarıyla yöneten Zaimler, Temmuz 2018 tarihinden bu yana Sabancı Holding Enerji Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir.

BAŞKAN YARDIMCISI

Barış ERDENİZ
Fırat EDAŞ

Barış Erdeniz, Doğuş Koleji'nin ardından Yeditepe Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret ve İşletme lisans eğitimini 2010 yılında tamamlamıştır. Çalışma hayatına Turmak Makina'da İş Geliştirme Müdürü olarak başlayan Erdeniz, 2013 yılında Elektrik Satışı alanında faaliyet göstermek üzere kurduğu şirketi vasıtasıyla Enerji Sektörü'ne adım atmıştır. 2014 yılında kurduğu Erdeniz Yönetim Danışmanlığı şirketi aracılığıyla Yönetim Danışmanı olarak Kazancı Holding'e katılan Erdeniz bu görevinde organizasyonel gelişim, operasyonel verimlilik ve dijital dönüşüm alanında Holding'in iş süreçlerine katkı sağlayan birçok başarılı projeye imza atmış ve ardından Ağustos 2017 tarihi itibariyle Kazancı Holding'e Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. 2017 yılından bugüne aynı misyon ile Holding'in İnsan Kaynakları, Bilgi Teknolojileri, Tedarik Zinciri, Hukuk ve Denetim gibi ortak departmanları aracılığıyla operasyonel mükemmellik ve dijitalleşme yatırımlarına liderlik eden Erdeniz, aynı zamanda Holding'in Elektrik, Tarım ve Turizm faaliyetlerinden de sorumludur. Barış Erdeniz, Ocak 2021 itibariyle Aksa Enerji İcra Komitesi Üyesi olarak atanmıştır.

BAŞKAN YARDIMCISI

Memet ATALAY
Dicle EDAŞ

1970 yılında Ağrı’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ağrı’da tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak mezun oldu. Lisansüstü eğitimini Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde MBA yaparak tamamladı. 1990 yılında PTT’de mühendis olarak işe başladı. 24 yıl çalıştığı Türk Telekom’da son olarak Operasyondan Sorumlu Başkan (COO) görevinde bulunmuş, Türkiye’nin haberleşme altyapısında yüzlerce projenin hayata geçirilmesinde önemli rol oynamıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Memet Atalay, 2015 yılı itibariyle Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

SAYMAN ÜYE

Ali Murat KORKMAZ
GDZ EDAŞ

1960 yılında Ordu’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Uzun yıllar enerji sektöründeki şirketlerde ortak ve yönetici olarak yer aldı. GDZ Elektrik Dağıtım AŞ ve ADM Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

eki şirketlerde ortak ve yönetici olarak yer aldı. GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Ahmet CENGİZ
Akdeniz EDAŞ

1983 yılı Rize doğumlu Ahmet Cengiz, Philadelphia Temple Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur. Kariyerine Cengiz Holding’te çeşitli pozisyonlarda görev alarak başlayan Cengiz, bünyesinde elektrik dağıtım şirketleri, enerji üretim santralleri, doğalgaz dağıtım şirketleri, mega yapılara elektrik altyapı kurulumu yapan şirketler bulunan Cengiz Enerji Grubu’nda ve Cengiz Holding’te Yönetim Kurulu Üyesidir.

Ahmet ÇALIK
Yeşilırmak EDAŞ

1958 yılında Malatya’da doğan ve 1930 yılından bu yana tekstil alanında faaliyet gösteren bir ailenin ferdi olan Ahmet Çalık, 1981 yılında tekstil alanında ilk kişisel girişimlerini başlattı. Hâlihazırda enerji, inşaat, madencilik, tekstil, telekom, finans ve dijital olmak üzere 7 sektördeki sürdürülebilir yatırımlarıyla, hem Türkiye hem de uluslararası ekonomik pazarların önemli iş liderlerinden biri olan Ahmet Çalık, 1997 yılında tüm Grup şirketlerini tek bir çatı altında birleştirmek amacıyla Çalık Holding’i kurdu.

Vizyoner yatırımlarla insana ve topluma fayda sağlayan projelere odaklanan Ahmet Çalık, dünyanın çeşitli bölgelerinde süre gelen faaliyetleri çerçevesinde itibarı, güvenilirliği ve uluslararası şirketlerle yaptığı uzun süreli işbirlikleriyle tanınmaktadır.

Ahmet Çalık, yurt içinde ve yurt dışında Japonya Devlet Nişanı (Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyunbağı), Türkmenistan Devlet Nişanı, Türkmenistan Mahdum Guli Ödülü, Türkmenistan Gayrat Madalyası, ABD Ellis Adası Şeref Madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı Üstün Hizmet Madalyası ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödül ve nişan ile onurlandırılmıştır. Kazakistan Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu olan Ahmet Çalık’a Japonya’daki Matsumoto Diş Üniversitesi ile Kindai Üniversitesi, Arnavutluk’taki Tiran Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından fahri doktora payesi verilmiştir.

Alişan ARIKAN
AKEDAŞ

1967 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Arıkan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü mezunudur. 1990 yılından bu yana Arsan Şirketler Grubu'nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Başkanlığı yapmaktadır. TOBB Genel Kurul Delegeliği, TOBB Tekstil Meclisi Başkan Vekilliği, TİM Genel Kurul Delegeliği ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği  görevlerini de sürdüren Arıkan, halen Kahramanmaraş Barosu'na kayıtlı avukattır.

Ayhan YAVRUCU
Meram EDAŞ

1948 Kayseri, Develi doğumlu Ayhan Yavrucu, 1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Maliye Bakanlığı’nda çalışmaya başladı ve 1977 yılına kadar Hesap Uzmanları Kurulu’nda hesap uzmanı olarak çalıştı.1977 yılında geçtiği Alarko Şirketler Topluluğu’nda çeşitli kademelerde görev yapmış olup, halen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör olarak görevine devam etmektedir.

Celal KOLOĞLU
Çamlıbel EDAŞ

1951, Elazığ doğumlu. 1975 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına 1977'de kurduğu Kolin İnşaat'ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı. Sektörüyle ilgili sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevlerin yanı sıra 2010-2012 yıllarında da Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulunda TİSK temsilcisi olarak görev alan Celal Koloğlu, 2005 yılından beri Ankara Sanayi Odası Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Ceyhan SALDANLI
ADM EDAŞ

1954 yılında Denizli’de doğdu. 1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden mezun olan Ceyhan Saldanlı, 1975-1980 yılları arasında kamu sektöründe çalıştı. 1980 yılında kurulan Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Tümaş Mermer A.Ş.'nin kurucu ortaklarından olan Saldanlı, 1991 yılında Aydem Perakende ve Dağıtım şirketleri ile enerji sektörüne adım attı.

Enerji sektöründeki bir diğer önemli adımı 1995 yılında Aydem Yenilenebilir Enerji’yi kurması oldu. Saldanlı, 2004-2012 yılları arasında ELDER Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Saldanlı, ELDER Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürmekte ve sektörle ilgili organizasyonlarda aktif olarak görev almaktadır.

Hidayet ATASOY
KCETAŞ

1962 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İşletme, Westers Illionis University’de (ABD) ise Ekonomi Yüksek Lisansı yaptı. Doktorasını Erciyes Üniversitesi’nde tamamladı. 1985 yılında Maliye Bakanlığı Bütçe Uzmanlığı, 1996 yılında Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanlığı,  1999 yılında KASKİ Genel Müdürlüğünde Genel Müdür olarak görevini yürüttü. Aralık 2002 tarihinde İller Bankasına Genel Müdür olarak atandı. 2011 yılının sonunda emekli olduktan sonra bir süre kurduğu Yönetim Danışmanlığı Şirketi’ni işleten Atasoy, 2012-2015 yılları arasında KCETAŞ “Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliğ”, 2015-2016 yılları arasında ise KEPSAŞ “Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği” görevlerinde bulundu. 2016 yılı Nisan ayı itibariyle yeniden KCETAŞ’ta “Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu üyeliği” görevlerini üstlenen Atasoy, halen bu görevini sürdürmektedir.

İbrahim Sinan AK
Osmangazi EDAŞ

(1971-Ankara) İbrahim Sinan Ak, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Çalışma yaşamına Evgin Yatırım Menkul Değerler’de yatırım uzmanı olarak başlamıştır. Ardından, ABD’deki Old Dominion University’de MBA yapmıştır. 2000-2002 yılları arasında Vestel Komünikasyon ’da Finans Şefi, 2002-2006 yılları arasında ise Vestel Beyaz Eşya ’da Finans Müdürü olarak çalışan Ak, 2006 yılında Zorlu Enerji Grubu’na katılmıştır. 2012 yılına kadar Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’de Finans ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ak, Ocak 2012’de Genel Müdür olarak atanmıştır. Ak, 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin de içinde yer aldığı Zorlu Enerji Grubu’nda Sektör Başkanı olarak görev yapmaktadır. Sinan Ak, DEİK Türkiye-İsrail İş Konseyi Başkanlığı, ELDER Yönetim Kurulu Üyeliği ve Elektrik Üreticileri Derneği Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

İsmail ERGÜNEŞ
Uludağ EDAŞ

1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü  ve 2008-2009 yılları arasında da London Middlesex Business School’da Yönetim Bilimi alanında yüksek lisansını yapan Ergüneş’in “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Yönetimi” konusunda Yüksek Lisans Tezi bulunmaktadır. Ayrıca “Birleşik Krallık Yenilenebilir Enerji Alanındaki İnovasyon Sistemleri” konusunda çalışmalar yapmıştır. 1998 yılında Hesap Uzman Yardımcısı olarak başladığı mesleki kariyerine 2001 yılında Hesap Uzmanı 2009 Yılında ise Baş Hesap Uzmanı olarak devam etmiştir. 2003-2004 yıllarında Geçici Görevle Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görev yapmıştır. 2009 yılında kamu görevinden ayrılarak özel sektöre geçen Ergüneş, uzun yıllar enerji sektöründe İcra Kurulu Başkanlığı, CEO, Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Yurt dışındaki önemli Türk enerji yatırımlarından biri olan Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ergüneş, hali hazırda Türkiye’de enerji yatırımları olan Uluslararası bir Fonun Türkiye ve Bölge Ülkeler Enerji Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Murat PINAR
AYEDAŞ & Başkent EDAŞ & Toroslar EDAŞ

Murat Pınar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş ve MBA diplomasını London School of Commerce & University of Wales'ten almıştır. Profesyonel kariyerine 1998 yılında Siemens'te başlamış olan Pınar, 1998-2005 arasında Mühendis, Ürün, Uygulama ve Entegrasyon Müdürü görevlerinde bulunmuştur. 2005'ten 2010 yılına kadar Nokia Siemens Network şirketinde 13 farklı ülkeden sorumlu Saha Operasyon Müdürlüğü ve Telekomünikasyon, Fiber Optik, Altyapı, İnşaat ve Entegrasyon süreçlerinde Program Yöneticiliği görevlerini üstlenmiştir. Pınar, 2010 yılında Enerjisa bünyesine katılmış ve 2015 yılına kadar Enerjisa Başkent, Ayedaş ve Toroslar organizasyonlarında çeşitli Üst Düzey Yönetici rollerinde bulunmuştur. Pınar, 2015 yılında Enerjisa Dağıtım şirketleri Genel Müdürü, 2016 yılında ise Enerjisa Enerji Dağıtım İş Birimi Başkanı olarak atanmıştır. 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren Enerjisa Enerji CEO'su olarak görevine devam etmektedir.

Necmi ODYAKMAZ
Sakarya EDAŞ

1972 yılında Ankara’da doğan Dr. Necmi Odyakmaz; 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü‘nde lisans eğitimini, 2002 yılında New York Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ nde yüksek lisans eğitimini ve 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora eğitimini tamamlamıştır.

İş hayatına 1996 yılında Dış Ticaret Müsteşarlığı, Ekonomik Araştırma ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü’nde Dış Ticaret Uzmanı olarak başlamış ve bu görevini 2003 yılına kadar sürdürmüştür. 2003 - 2007 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Elektrik Piyasası Uygulama Dairesi' nde Enerji Uzmanı olarak;  2007 - 2009 yılları arasında E.ON Holding Turkey A.Ş.' de Regülasyon ve Ekonomik Değerlendirme Müdürü olarak;  2009-2011 yılları arasında E.ON Ruhrgas Doğal Gaz A.Ş.' de Yönetim Kurulu Üyesi olarak;  2011-2013 yılları arasında E.ON Turkey Enerji A.Ş.' de Enerji Politikaları ve Regülasyon Müdürü olarak;  2013-2016 yılları arasında Enerjisa Başkent - Ayedaş - Toroslar Dağıtım Şirketleri' nde Piyasa Analizi ve Regülasyon Müdürü olarak görev yapmıştır. 2016-2018 yılları arasında ise Enerjisa Holding' de Kurum İlişkileri ve Regülasyon Direktörü olarak görev yaparken 2017-2018 yılları arasında Enerjisa Dağıtım Şirketleri' nde Regülasyon, Müşteri Teknik Servisleri ve Ar&Ge Direktörü olarak görev yapmıştır.

01.01.2019 tarihnden bu yana AKKÖK Holding ve CEZ Group ortak iştiraki Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ.’nin İcra Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Ömer Faruk GÜLTEKİN

AYEDAŞ & Başkent EDAŞ & Toroslar EDAŞ

Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Ömer Faruk Gültekin, 1982’de Sümerbank’ta Enerji Mühendisi olarak başladığı kariyerine 1985 yılında TEK’te Başmühendis olarak devam etti. Gültekin, 1993-2005 yılları arasında TEDAŞ’ta Şube Müdürü, İl Müessese Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Müşaviri ve Genel Müdür Yardımcısı görevleriyle TEDAŞ’a bağlı Başkent Elektrik’in 2005-2009 yılları arasındaki Genel Müdürlüğünü yürüttü. Kamudaki çalışmalarının ardından, 2010 yılında Enerjisa Dağıtım Şirketleri İcra Komitesi Başkan Yardımcılığı, 2016 yılında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğinde bulunan Gültekin, halen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Serhat ÇEÇEN
Trakya EDAŞ

1975 yılı Ankara doğumlu Serhat Çeçen, yükseköğrenimini Ankara Hacettepe Üniversitesi ve A.B.D.’de işletme dalında tamamladı. Lisans eğitiminde özellikle uluslararası finansman konusunda uzmanlaştı. Serhat Çeçen, IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding bünyesindeki enerji, inşaat, turizm, altyapı yatırımları ve sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerde farklı pozisyon ve fonksiyonlarda görev aldı. Serhat Çeçen, IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding bünyesinde turizm, ulaştırma altyapı ve enerji sektörlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Çeçen, önceki dönemde ELDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Şaban Cemil KAZANCI
Çoruh EDAŞ

Cemil Kazancı, çalışma hayatına aile şirketlerinde başlamıştır. İlk olarak jeneratör üretim ve satış alanında yöneticilik görevlerinde bulunan Kazancı, daha sonra Grubun enerji alanındaki faaliyetlerini büyütmek ve elektrik enerjisi üretmek amacıyla, 1997 yılında faaliyete geçen Aksa Enerji’nin kuruluşunda aktif rol almıştır. Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO görevlerinin yanı sıra, Kazancı Holding’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO, Grup şirketlerinde ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Utku GURUŞÇU
Boğaziçi EDAŞ

1985 İzmir doğumlu Utku Guruşçu, Bilgisayar Mühendisliği lisansının ardından Endüstri Mühendisliği yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Halen İşletme alanında doktora eğitimine devam eden Guruşçu, kariyerine 2010 yılında Deloitte’ta Danışman olarak başlamıştır.

2013 yılında CK Enerji Grubu’na katılan Utku Guruşçu, hali hazırda Grup Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.

Ümit KİLER
Aras EDAŞ

1970 yılında Bitlis’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis’te, liseyi İstanbul’da tamamladı. Halen, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesine devam etmektedir. Perakende sektöründe başta İstanbul ve Ankara olmak üzere toplam 30 ilde 200 şubesiyle 21 yıldır faaliyet gösteren Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. İnşaat, enerji, turizm ve şeker sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren Kiler Holding A.Ş.’nin de Yönetim Kurulu Başkan Vekilidir. Hikmet Kiler Vakfı’nın kurucularındandır.